Farlige vin der bider, stikker og gør dig til grin

Hvis du tænder for nyhederne, så virker det sometider som om verden er et møgfarligt et sted at leve.

Det er derfor lidt skræmmende, at der også findes farlig vin. Vin der er så farlig, at du risikerer liv og lemmer allerede når du åbner flasken!

Vine der virkelig bider

Farlig vin med slanger og skorpionerDe nok allerfarligste vine er dem der indeholder en ægte slange eller et andet farligt (og gerne giftigt) dyr.

For godtnok er det meningen at dyret skal være helt dødt, men sådan går det ikke altid.

For nylige var det fx. lidt af en historie, at der var en kinesisk dame der var blevet bidt af en slange, der ellers så rimeligt død ud nede i flasken!

Udover slanger, så ser man også vine med skorpioner og andet godt. Eller endog flasker med begge dele i!

Her på Flaskeposten har vi selv kun haft fornøjelsen af en whiskey med en slange i, men så var det tilgengæld også en kobraslange – og en godt gammel sag, hvor nogle af skællene var faldet af og flød frit rundt i flasken…

Vine med pigge og nåle

Kaktus vinreolAt smide et farligt dyr ned i en flaske er ikke den eneste metode der benyttes, hvis der skal laves farlig vin.

En anden klassiker er at lave vinen på nogle planter, der ikke er spor venligtsindede.

Leder du godt og grundigt, så kan du fx. finde vin lavet på både nåletræer og kaktusser.

Og sådan som jeg ser det, så gælder det altså om at kigge godt efter at der ikke er nogle pigge tilbage når man går ombord i en kaktusvin. For det må godtnok være en skidt sag at komme til at drikke en omgang pigge!

Forbudte vine

De farlige vine vi har kigget på indtil nu er næppe forbudte, men blot svære at opdrive i de fleste vinbutikker (inkl. her i vores butik, hvor vi holder os til rødvin, hvidvin og andre klassikere).

Men for god ordens skyld, så synes jeg også lige vi skal tage et kik på et par forbudte vine. Dvs. vine, hvor du kan forvente et besøg af politiet hvis du har dem liggende i vinkælderen.

Det viser sig nemlig, at der findes vin med alskens hallucinerende stoffer i. Det drejer sig fx. om vine med hash, svampe og kokain (vin med kokain var overraske nok populært i Vatikanet i slutningen af 1800 tallet).

Risiko for at blive til grin

Her til sidst, så synes jeg lige vi skal have en vin mere med, som vi faldt over mens vi researchede denne blog post.

Denne sidste vin er godtnok ikke særligt farlig, hvis du ser bort fra risikoen for at blive en annelse til grin.

Det viser sig nemlig at den engelske astronom Ian Hutcheon laver en chilensk Cabernet Sauvignon, hvor der har ligget en lille bitte meteor i vinen under gæringen.

Han påstår selv at det har påvirket smagen, men her på Flaskeposten tillader vi os at være lidt i tvivl om hvor rigtigt det er.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *