De 10 mærkeligste karafler i verden (og hvorfor du ikke skal købe dem)

Umiddelbart gik jeg udfra man brugte en helt almindelig karaffel når man dekanterer vin.

Men sådan behøver det ikke at være. Hvis man har mod på det, så kan man bestemt også finde karafler der ikke er spor almindelige. Faktisk kan man rundt omkring på nettet finde karafler der er så mærkelige, at jeg blev nødt til at skrive denne post om de 10 mærkeligste karafler i verden.

Alle disse 10 karafler er så mærkelige, at jeg synes det var nødvendigt at udstyre dem med advarselstrekanter. For det gælder virkelig om at gøre hvad man kan for at advare imod dem, så folk indser at de er bedst stillet med en helt almindelig karaffel i Ikea.

1 – Riedel Black Tie Amadeo

Karaffel 1 - Riedel Black Tie Amadeo
Vi starter blødt ud med denne karaffel fra firmaet Riedel, der også producerer nogle populære vinglas. Selvom karaflen ser lidt anderledes ud, så tror jeg ikke den er helt ubrugelig. Det ser umiddelbart ud som om man kan have med den at gøre uden at man kommer til at kaste den på gulvet i raseri (der er tilgengæld en vis risiko for raserianfald hvis man vælger at købe et par af karaflerne længere nede på listen).

Riedel Black Tie Amadeo slipper derfor afsted med en enkelt advarselstrekant, som den får pga. den noget voldsomme pris på 2200,- kr (30 gange så meget som man skal betale for en Ikea karaffel…).

Karaffel advarselstrekant

2 – Rainman

Karaffel 2 - Rainman
På en eller anden måde er det lykkeds svenske Matilda Sundén Ringnérs at finde på at kombinere en karaffel med en vandkande.

Umiddelbart lyder karaffel og vandkande som en halvdum kombination, men måske er det ikke så dumt igen. For burde der ikke ske en fantastisk iltning af vinen når den hældes op i glasset på den måde? (jvf. at vinen får en meget større overflade end hvis den var blevet hældt i en enkelt tyk stråle)

Desuden er prisen for Rainman karaflen ganske fornuftigt: 299,- kr. Så uanset hvor mærkelig den er, så slipper Rainman med en enkelt advarselstrekant (som den får fordi jeg stadig mener at en helt almindelig karaffel vil være et bedre valg).

Karaffel advarselstrekant

3 – Sede Carrafe

Karaffel 3 - Sede Carrafe
Allerede ved nr. tre på listen begynder det så småt at gå galt og blive et nummer for mærkeligt. Godtnok kan Sede Carrafe ilte vinen ligeså godt som en helt almindelig karaffel, men køn er den bestemt ikke. Faktisk synes jeg mest af alt den ligner noget man bruger på hospitalet, når de sengeliggende patienter skal tisse.

Heldigvis er Sede Carrafe en unik sag som det ikke er ligetil at købe, så der er håb om vi ikke kommer til at se den på bordet lige med det samme.

Karaffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekant

4 – Sopia Fong Measuring Carafe

Karaffel 4 - Sopia Fong Measuring Carafe
Formålet med en karaffel er som bekendt at ilte vinen, så den åbner sig og giver den bedst mulige smagsoplevelse. For kunne iltes bedst mulig skal vinen have så stor kontakt med luften som mulig. Dvs. at vinen skal have så stor overflade som mulig, hvilket er grunden til at de fleste karafler er udformet som de er.

Det kan derfor undre, at man bliver nødt til at glemme alt om iltning hvis man vælger en Sopia Fong Measuring Carafe. Bruger man den karaffel, så får vinen så lille en overflade at det næsten kan være ligegyldigt.

Men tilgengæld er karaflen smart hvis man går sygt meget op i at alle får præcis lige meget vin. Det er nemlig sådan at hver af karaflens tre sektioner indeholder præcis 25 cl. vin, så man nemt dele en almindelig flaske op i tre lige store portioner.

Hvis du gider rejse til London efter den, så kan Sopia Fong Measuring Carafe blive din for £95 (820,- kr). Dyrt ifht. den helt almindelige karaffel fra Ikea, men ikke så kriminelt dyrt som karaflen fra Riedel øverst oppe.

Karaffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekant

5 – Zombie Glass Decanter

Karaffel 5 - Zombie Glass Decanter
Jeg ved ikke om man drikker vin hvis man er til dødsmetal og djævletilbedelse, men noget kunne tyde på det. For hvis ikke den slags mennesker drak vin, så ville man næppe kunne købe Zombie Glass Decanter.

Jeg håber ihvertfald ikke at der er nogen der køber den fordi de synes den er flot. For mig at se er den topmålet af dårlig smag, men tilgengæld er den billig: $15 (85,- kr).

Selvom Zombie Glass Decanter ser lille ud på billedet, så skulle der iflg. hjemmesiden Think Geek være plads til en hel flaske vin i den (75 cl.).

Karaffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekant

6 – Reidel Black Tie Smile

Karaffel 6 - Riedel Black Tie Smile
Jeg vil ikke sige hvad denne karaffel ligner, men det er ikke noget der hører hjemme på en stueren side som Konsulen.dk.

Hvordan der er nogen der kan få sig selv til at købe denne karaffel er for mig uforståeligt. Men siden den bliver produceret, så er der jo nok købere til den et eller andet sted.

Men det er måske alligevel lidt småt med købere. Reidel Black Tie Smile er nemlig en hel del billigere end de andre karafler fra Reidel, så noget tyder på at det er en kamp for butikkerne at komme af med dem.

Reidel Black Tie Smile kan blive din for 600,- kr.

Karaffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekant

7 – Riedel Mamba

Karaffel 7 - Riedel Mamba
Endnu en karaffel fra Riedel (og den sidste i denne omgang). Det godt være Reidel Black Tie Smile ovenover ikke var helt stueren, men tilgengæld kunne man få en ide om hvad den ligner. Det kan man ikke når man kigger på Riedel Mamba, der mest af alt ligner noget fra Salavador Dalis hånd (hvis han altså havde været glaskunstner istedet for maler).

Det er iøvrigt noget af et monstrum, så jeg kan allerede nu forestille mig hvilken kamp det bliver at få plads til den på bordet. Og når man finder plads til den, så er kampen først lige begyndt. For kan du se hvordan man lige skænker op med den?

Inde på Riedel har de heldigvis indset at det nok ikke er verdens nemmeste karaffel at have med at gøre, så der følger en instruktions DVD med når den køber din Riedel Mamba!

Prisen på $800 (4530,- kr) er oppe i den tunge ende, så alt i alt lykkeds det Riedel Mamba at få hele 4 advarselstrekanter (men det bliver værre endnu, da vi jo også skal have uddelt 5 advarselstrekanter til et par karafler).

Karaffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekant

8 – Curoe Carafes

Karaffel 8 - Curoe Carafes
Tanker om hjertekarsygdomme har fået Liviana Osti til at designe denne hjerteformede karaffel. Altså hjerteformet som organet inde i kroppen. Ikke hjerteformet som det hjerte vi tænker på når vi tænker på kærlighed og den slags.

Jeg har svært ved at komme i tanke om ret mange hjem hvor det vil passe ind med en sådan karaffel. Men måske er det noget for den slags folk der også bliver fristet af Zombie Glass Decanteren ovenover?

Curoe Carafes er iøvrigt en todelt karaffel. Man kan skille den ad i to dele og fx. have vin i den ene del og vand i den anden.

Prisen for Curoe Carafes ligger på 550 euro (4100,- kr).

Karaffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekant

9 – Etienne Meneau Carafe N°5

Karaffel 9 - Etienne Meneau Carafe No 5
Utroligt nok kommer begge de to sidste karafler på listen fra den samme designer. Franske Etienne Meneau er manden bag dette stavær af en karaffel, der bare oser af ting der kan gå galt.

Først bliver det en kamp at ramme det lille hul hvor vinen skal hældes i. Dernæst skal man finde plads til den bordet og så kommer man endelig til det sidste drama, hvor man skal finde ud af hvordan man holder karaflen når der skal skænkes op.

Og i alt imens man kæmper med alt det, så kan man gå og være nervøs for at knække en af de mange tynde rør. Der er nemlig grund til at være nervøs, da Etienne Meneau Carafe N°5 er alt andet end billig. Faktisk koster den hele 2500 euro (18650,- kr).

Karaffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekant

10 – Etienne Meneau Grand Coeur

Karaffel 10 - Etienne Meneau Grand Coeur
Den sidste karaffel på listen over mærkelige karafler er også fra Etienne Meneau. Navnet på karaflen antyder at den burde ligne et hjerte, men jeg synes nu mere den leder tankerne hen imod en misskabt blæksprutte end et smukt indre organ.

Ufatteligt nok koster Grand Coeur en annelse mere end de 2500 euro man skal betale for Carafe N°8 ovenover. For at få fingre i Grand Coeur skal du smide 2600 euro (19400,- kr) på bordet, men så får du tilgengæld også en karaffel der burde være noget lettere at have med at gøre end Carafe N°8.

Karaffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekantKaraffel advarselstrekant

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *