De 64 største vinproducerende lande i verden

De fleste ved at der produceres en masse vin i Frankrig, Italien og Spanien. Men hvilke lande er det ellers der står for store dele af verdens vinproduktion?

Jeg troede jeg havde rimeligt styr på det, men da jeg så de seneste tal fra FAO (FN’s fødevare- og landbrugsorganisation) blev jeg alligevel noget overrasket. Allerede på 5. pladsen fandt jeg et land som jeg på ingen måde havde regnet med at finde i top 10 og for den sags skyld heller ikke i top 20.

De 64 største vinproducerende lande i verden - infografik

Klik på billedet for at se det i stort format
Vis infografikken på din hjemmeside

Den første overraskelse fik jeg som sagt allerede da jeg kiggede på 5. pladsen. Hvem havde regnet med at finde Kina så højt oppe på listen?

Det er jo ikke ligefrem fordi vi vælter os i kinesisk vin her i Danmark og andre steder i verden synes jeg også det er et sjældent syn. Men det skyldes åbenbart ikke at der ikke produceres ret meget kinesisk vin, så måske skyldes det at kinesisk vin ikke ligefrem har det bedste ry?

Et par andre overraskelser på liste er Rusland på en 11. plads, mens New Zealand ligger og gemmer sig helt nede på en 17. plads. Igen noget af en overraskelse når man tager i betragtning hvor godt et ry New Zealandsk vin har både her i Danmark og mange andre steder i verden.

Udover landene på listen, så er der også et par andre lande med en minimal vinproduktion. Det gælder fx. Danmark, Jordan, Liechtenstein, Panama, Syrien og Tajikistan.

Vis infografikken på din hjemmeside

Vis “De 64 største vinproducerende lande i verden” infografikken på din hjemmeside ved at copy-paste koden herunder:


<img src="http://flaskeposten.dk/blog//wp-content/images/vinproducerende-lande-big.jpg" width="540">
<p>De 64 største vinproducerende lande i verden - <a href="http://flaskeposten.dk/blog//">en infografik fra Flaskeposten.dk</a></p>
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *