5 vindistrikter du helt sikkert ikke kender til

Alle og enhver ved at der produceres vin i Frankrig, Italien, Spanien, etc. De fleste er også klar over at der produceres vin andre steder som fx. i Australien og Argentina.

Hvad de færreste tilgengæld er klar over er, at det produceres vin i lande som man på ingen måde forbinder med vinproduktion. Lande som man umiddelbart ville tro havde et klima der ville gøre vinproduktion umulig.

Egypten

For nogle år siden fandt man bevis for at farao fik hvidvin med sig i graven, så man kan ikke komme udenom at Egypten har en lang tradition for at producere vin bag sig.

I dag er det hovedsageligt tre store producenter står for produktionen af vin i Egypten, nærmere bestemt omkring storbyen Alexandria. Produktionen er dog ikke særligt stort, hvilket bl.a. skyldes at hovedparten af befolkningen ikke drikker alkohol.

England

Som bekendt har vejret i England en tendes til at være vådt og koldt, men det har ikke afholdt nogle friske folk fra at gøre forsøget med at producere vin i England. Og overraskende nok, så er det bl.a. lykkeds at lave mousserende vin der har fået en vis opmærksomhed.

Det er især i det sydøstlige England at det er lykkeds at producere vin. Nærmere bestemt i Hampshire, Kent, Surrey og Sussex.

Indien

De fleste tænker nok på Indien som et land hvor det er alt for varmt at producere vin. Men Indien er stort, så der er også områder hvor klimaet minder om klimaet i Spanien. Det gælder fx. området omkring byen Nashik, 150 km nordøst for Mumbai hvor storproducenter som fx. Sula Vineyards er placeret.

Kina

I Kina er der blevet produceret vin i over 4500 år, så her er også tale om et land der har en lang tradition for at producere vin bag sig. Faktisk en så lang tradition, at den går længere tilbage end vinproduktion her i Europa.

Da Kina er så stort et land, så produceres der vine mange forskellige steder i landet. Selv på steder hvor man ikke umiddelbart skulle tro det var muligt bliver der produceret vin. Det gælder fx. i Gobi ørkenen, hvor det om vinteret bliver så koldt at vinrankerne skal begraves for at overleve.

Thailand

I Thailand er klimaet tropisk overalt, men det afholder ikke visse folk fra at forsøge at producere vin i Thailand. Det er dog stadig et åbent spørgsmål om der kan produceres god vin i Thailand. Den thailandske vin jeg har smagt var ihvertfald ikke god, men det skyldes måske at den var lavet på en blanding af druer og ananas…

Hvis man er i Thailand, så er det iøvrigt muligt at besøge et par vingårde relativt tæt på Bangkok (hvilket er skrevet på min todo liste til næste gang vi kommer til Thailand).

Interessant

Der bliver altså produceret vin i flere lande som man ikke umiddelbart forbinder med vinproduktion. Spørgsmålet er så bare om vinene fra England, Egypten, Indien, Kina og Thailand er værd at interessere sig for.

Den thailandske vin jeg havde fat i var ihvertfald ikke særligt god og jeg mindes heller ikke at have nogen gode erfaringer med kinesisk vin.

Men hvem ved? Måske bliver det bedre efterhånden som producenterne i disse lande får mere erfaringer med at lave vin.

Jeg synes ihvertfald det er synd og skam at afvise vine fra bestemte vindistrikter på forhånd. For det er jo på en måde ligesom dengang vi begyndte at blive introduceret til vine fra den nye verden. Dengang var der også mange der så ned på de nye vindistrikter, mens det i dag vist er de færreste der vil sige nej tak til et glas vin fra fx. Argentina eller Australien.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *